Zigeunerorkest Servus

Servus is een in 1987 opgericht orkest dat zigeunermuziek speelt uit Hongarije en Roemeniƫ, aangevuld met eigen composities en enkele Russische, Jiddische en Joegoslavische nummers. Deze muziek wordt in de landen van herkomst al eeuwen gespeeld in restaurants en bij feesten en partijen. De muziek die Servus speelt is dus bij uitstek geschikt voor bij een diner of receptie. Het orkest is ontstaan uit leden van de Wageningse, Utrechtse en Delftse studenten zigeunerorkesten die na hun afstuderen de zigeunermuziek niet wilden opgeven. Het mengen van deze drie culturen (in de geschiedenis van zigeunerend Nederland tot dusver zonder precedent) blijkt zeer succesvol. In de loop der jaren zijn er vele studiereizen naar Boedapest geweest en is Servus gaan samenspelen met o.a. de Roemeense zangeres Elena Zamfira en en de violist Nello Mirando. Nello Mirando heeft het orkest jarenlang gecoacht, wat nog steeds goed is te horen.

De bezetting van Servus is sinds de oprichting aan wat wijzigingen onderhavig geweest, de helft van het orkest is al sinds 1987 actief.

Servus heeft al honderden optredens en concerten verzorgd en ontving onder meer de “gouden viool”van de landelijke Sinti en Roma organisatie.

Over ServusConcerten en optredensContactCD’s